Duhový lapač snů

Postup:

  1. Ze šesti nanukových hůlek (každá jiné barvy) si slepíme 6-úhelník. Dodržujeme duhové pořadí - červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá a fialová. Necháme zaschnout.
  2. Z bavlnky na vyšívání světlezelené barvy si odstřihneme 2 m dlouhý kus. Jeho jeden konec přivážeme na 6-úhelník, na druhý konec navlékneme jehlu, aby se nám lépe navlékaly knoflíky. Bavlnkou přecházíme "hala-bala" z jedné strany na druhou. Bavlnku vždy obmotáme kolem paličky a přecházíme na druhou stranu. Navlékneme 6 knoflíků v duhových barvách. Knoflíkem, aby se neotáčel, projdeme vždy 2 krát. Při cestě tam a zpět. Když nám dojde bavlnka, její konec opět přivážeme k některé z nanukových hůlek.
  3. Na bavlnku navlékneme 19 - 20 knoflíků v barvách duhy (fialové, modré, zelené, žluté, oranžové a červené) a potom tuto bavlnku s knoflíky přivážeme do jednoho z vrcholů 6-úhelníku z nanukových hůlek.
  4. Z bavlnek duhových barev si nastříháme 24 kusů (6 barev x 4 kusy) dlouhých 50 cm. Šňůrky přehneme na polovinu. Máte tak šňůrky (25 cm dlouhé) s jedním koncem spojeným a druhým rozstřižené. Spojený konec podložíme pod konstrukci a odstřižený konec přeložíme zepředu přes konstrukci a vložíme do smyčky spojeného konce šňůrky a zatáhneme za rozstřižený  konec. Takto připevníme všech 24 tkaniček.

5. Při uspořádání barev dodržujeme duhové pořadí. Tři barvy umístíme na paličku vpravo od šňůrky s knoflíky a 3 barvy vlevo od šňůrky s knoflíky. Šňůrky zastřihneme šikmo směrem k poslednímu knoflíku.

6. Na vrchol 6-úhelníku oproti vrcholu, kde je přivázána šňůrka s knoflíky, přivážeme šňůrku na zavěšení a je hotovo.

Potřebujeme:

  • nanukové paličky (EPL200004),
  • knoflíky (PB2470913), 
  • bavlnky na vyšívání (PB2470642),
  •  jehlu,
  • disperzní lepidlo (KP528050),
  • nůžky (SY45310).
Na stiahnutie

Produkty použité v inspiraci