Vlněný modrý anděl

Postup:
1. Z bílé tenčí příze si nastříháme 70 kousků dlouhých cca 30 cm. Tento snop provázků převážeme v polovině přízí (cca 30 cm dlouhou), aby se nerozpadl. Přízi, kterou jsme provázali snop v polovině neodstrihneme ani nepřidáme do snopu. Potom snop přehneme na polovinu v místě provázání.
2. 3 centimetry od místa, kde se snop provázků přehýbá, ho opět převážeme přízí. Vznikne nám tak hlava budoucího anděla. Snop příze s hlavou upravíme: vyrovnáme a spodek zarovnáme na stejnou délku.
3. Na šňůrku, kterou jsme provázali snop příze poprvé na polovinu navlékneme světlý knoflík s dvěmi dírkami a uvážeme nad ním uzel. Ze zbytku příze nad uzlem uděláme ouško na zavěšení, dlouhé cca 7 cm.
4. Kabátek andílka je vyroben z bleděmodrého filcu (plsti). Tvar kabátku je půl-ovál o rozměrech v nejširší a nejdelší části 5,5 x 14 cm. Kabátek po okrajích vyšijeme bílou bavlnkou na vyšívání rovným stehem a na jednom okraji vyšijeme vločku. Kabátek oblečeme andělovi tak, aby vločka byla na vrchu a upevníme ho tak, že ho sešijeme v přední části. Při sešívání zároveň přišijeme knoflík.
5. Z pevnějšího bílého filcu si vystřihneme křídla. Pokud nemáme pevnější filc, můžeme spolu slepit 2-3 vrstvy tenčího filcu. Křídla mají po délce 19 cm a v nejširších místech 5,5 cm.
6. Křídla vyšijeme po okrajích řetízkovým stehem a plochu křídel vyšijeme rovným stehem. Po vyšití, křídla přišijeme na zadní stranu kabátku a anděl je hotový.

Potřebujeme:

  • bílou přízi,
  • bílý a modrý filc (FL520493 nebo FL520409, KH975911),
  • jehlu,
  • bavlnky na vyšívání (PB2470642),
  • dva světlé knoflíky (PB2470913),
  • nůžky (JR0789).
Na stiahnutie

Produkty použité v inspiraci