Jabloň a hruška

Postup:

1. Ze zeleného barevného papíru si vystřihneme obdélník 14 x 28 cm a poskládáme ho na harmoniku - sklady široké 1,5 - 2 cm. Harmoniku přeložíme na polovinu a na posledním skladu, kde se složené části harmoniky stýkají slepíme disperzním lepidlem. Necháme zaschnout.
2. Potom harmoniku roztáhneme až do kruhu a opět slepíme. Necháme zaschnout. Na dva stromy budeme potřebovat dva zelené harmonikové kruhy.
3. Z hrubšího kartonu vystřihneme, na dva stromy, 4 seříznuté trojúhelníky, při základně široké 9 cm a nahoře 3,5 cm. Vysoké 13 cm.
4. Do dvou trojúhelníků vystřihneme od prostředku základny do výšky 6,5 cm otvor široký cca 2 mm. Do druhých dvou vystřihneme otvor široký cca 2 mm od prostředku seříznuté vrchní části trojúhelníku do hloubky 6,5 cm. Potom do sebe vložíme kus s otvorem dolů a kus s otvorem nahoru a vytvoříme kmen stromu, který má v příčném řezu tvar kříže.
5. Do jednoho ze záhybů zeleného harmonikového kola vytlačíme kousek lepidla a nasuneme kolo na kartonový kmen stromu.
6. Z červeného papíru vystřihneme jablíčka a ze žlutého hrušky, obě cca 2 cm velké, asi po 8 kusech. Černým fixem dokreslíme na jablíčka a hrušky detaily, nalepíme do koruny stromu. Necháme zaschnout a je hotovo.

Potřebujeme:

  • barevný papír - zelený, červený, žlutý - (NT0020/FP),
  • hrubší karton
  • disperzní lepidlo (KP528050),
  • nůžky (JR0789).
Na stiahnutie

Produkty použité v inspiraci