Lapač snů - jednorožec

Postup:

1. Z pevného kartonu si vystřihneme kruh s vnějším průměrem 25 cm a vnitřním průměrem 19 cm. Obalíme ho pruhem krepového papíru. Pruh je široký 3,5 cm. Začátek i konec přilepíme lepící páskou.

2. Bavlnku na vyšívání dlouhou 3 m přivážeme jedním koncem ke kruhu a přecházíme kruhem "hala-bala" z jedné strany na druhou. Bavlnku na každé straně obmotáme kolem kruhu. Konec bavlnky také přivážeme o kruh nebo přilepíme ze zadní strany lepicí páskou.

3. Na jednom místě kruhu přivážeme šňůrku na zavěšení - od teď to bude vrch lapače snů.

4. Z tvrdšího kartonu a zlatého lesklého papíru si vystřihneme trojúhelníky vysoké 1 cm a v základně široké 5 cm. Trojúhelníky slepíme k sobě a přilepíme zepředu na kruh v místě, kde jsme přivázali šňůrku na zavěšení. Můžeme přilepit disperzním lepidlem nebo lepicí pistolí. Trojúhelník trčí nad kruhem cca 13 cm. Trojúhelník představuje roh jednorožce.

5. Z krepového papíru si vytvoříme 6 velkých růžiček různých barev a 11 menších růžiček různých barev a velikostí. Na velké růže potřebujeme pruh krepového papíru 200 x 6 cm. Pruh přehneme po délce na polovinu a každé 3 - 4 centimetry ho přetočíme o 180 stupňů. Dostaneme tak pruh se střídajícími se širšími a užšími místy. Růži vytvoříme tím, že tento pás svineme po délce. Při kroucení papír každých přibližně 15 cm přilepíme lepící pistolí a stejně zalepíme i konec pruhu z krepového papíru. Pokud jsme vinuli natěsno, měli bychom mít ve výsledku růži s průměrem 5 cm.

6. 6 velkých růží v duhových barvách nalepíme navrch lapače snů tak, aby roh byl v jejich prostředku.

7. Z pevnějšího kartonu si vystřihneme dva oblouky vysoké 9 cm a široké 10 cm, kde pás kartonu je široký 1,5 - 2 cm. Oba oblouky obalíme bílým pruhem (2 cm širokým) krepového papíru. Začátek a konec přilepíme lepící páskou. Budou to uši jednorožce. Uši přilepíme zezadu kruhu po obou stranách rohu.

8. Vyrobíme si další růžičky, z různě velkých pruhů. Pruhy mají velikost: 3 x 70 cm, 3 x 50 cm, 3 x 30 cm. Postupujeme stejně jako při velkých květech. Pruh přendáme po délce na polovinu ... Růžičky přilepíme lepící pistolí do spodní části zlatého rohu a z vrchní strany mezi větší růže.

9. Z krepového papíru různých barev (bylo jich použitých 11) si vystřihneme 44 pásů o rozměrech 1 cm x 100 cm. Tedy budeme mít po čtyři pruhy z každé barvy. Tyto pak přeložíme na polovinu přes kruh v jeho spodní části a opatrně zavážeme na uzlík nebo je můžeme jednoduše přilepit disperzním lepidlem. Úplně na závěr nůžkami zarovnáme visící pásy krepového papíru, aby žádný nevisel a je hotovo.

Potřebujeme:

  • pevnější krabicový karton,
  • krepový papír (FL82009 nebo FL82109),
  • zlatý papír (FL601),
  • bavlnky na vyšívání (PB2470642),
  • lepicí pistoli (PB2470923),
  • tyčinky do lepicí pistole (PB2470925),
  • disperzní lepidlo (KP528050),
  • lepicí páska (ED075004),
  • nůžky (SY45310).

Produkty použité v inspiraci