Girlanda

Postup:

  1. Srolovaný krepový papír nastříháme na cca 6 cm silné kousky. Tyto rozvineme a 3x poskládáme po délce na polovinu. Papír si urovnáme a po delší straně rozstřihneme na tři části. Nestříháme až do konce, cca 5 cm necháme nerozstřihnutých.
  2. Pak rozložíme poslední sklad a nerozstřihnutá část se dostane doprostřed. Nerozstřihnuté místo několikrát přetočíme, aby se zúžilo a zpevnilo. Potom opět papír přeložíme a vznikne nám pevná střední část, kterou obmotáme krepovým papírem tak, aby vzniklo oko a máme střapec. Počet třásní závisí na délce girlandy.
  3. Odstřihneme si 6 kousků provázku. Kousky by měly být asi 1,5 x delší, než je plánovaná délka girlandy. Na jedné straně je zavážeme na uzel a pleteme cop, do kterého postupně zapleteme i třásně z krepového papíru.
  4. Ještě potřebujeme vyrobit květiny. Použijeme na ně lehčí barevný papír, který rozstříháme na čtverce. Velikost čtverců závisí na délce girlandy a rozestupů mezi třásněmi. Menší květy na obrázku jsou ze čtverců cca 10 x 10 cm a větší 20 x 20 cm. Pak můžeme čtverce skládat na trojúhelníky (růžové květy), nebo na obdélníky a čtverce (modré květy). Papír několikrát přeložíme přes prostředek a pak z něj vystřihneme požadovaný tvar lupínku (čím více skladů, tím více lupínků). Je třeba stříhat tak, aby prostředek původního čtverce zůstal neporušený, bude tvořit centrum kvítku.
  5. Potom poskládaný papír rozložíme a doprostřed kvítků nalepíme kolečko z papíru jiné barvy a doplníme ho ještě třpytivým kamínkem. Pro lepení používáme disperzní lepidlo. Kvítky necháme zaschnout.
  6. Na závěr přilepíme kvítky tavnou pistolí k provázku na girlandě a je hotovo.

Potřebujeme:

  • krepový papír (FL82009)
  • barevný papír (NT0020/FP)
  • dekorativní  kamínky (FL1240)
  • provázek (KP54125202)
  • disperzní lepidlo (KP528050)
  • tavnou lepící pistoli (PB2470923)
  • nůžky (KP54097980)

Produkty použité v inspiraci